Herstellingen


Breng uw schoenen per paar en tijdig (bij kleinere slijtage) binnen. Dit spaart u kosten.

We benadrukken steeds het belang van het binnenbrengen per paar, omdat we bij het plaatsen van zolen en/of hakken een deel van de schoen moeten wegschuren. Als u maar 1 schoen binnenbrengt, is de kans groot dat de twee schoenen een verschillende hakhoogte hebben, met allerlei negatieve gevolgen en verminderd wandelcomfort nadien.

We zullen u advies geven of al dan niet beide schoenen het best hersteld dienen te worden. Verschillende hakhoogten kunnen op termijn negatieve gevolgen hebben.




Gezonde schoenen dragen bij tot gezonde voeten, dit vooropgesteld laat u uw schoenen liefst tijdig herstellen. U vermijdt hiermee te grote slijtage en extra kosten. Ongelijke of versleten hakken en zolen geven op termijn onder andere pijnlijke rugklachten. Laat daarom alleen vakbekwame mensen uw schoenen herstellen. Zeer eenvoudig allemaal en het verlengt de levensduur van uw schoenen, rug en gewrichten aanzienlijk.

In uw eigen belang verdient het aanbeveling ”goede” schoenen te dragen. Tenslotte zijn uw voeten het fundament van uw lichaam en die moeten ongeveer 250 000km meegaan. Vermoeidheid, rugklachten, spierpijn, zelfs hoofdpijn kunnen onder andere veroorzaakt worden door uw voeten. Circa 80% van onze bevolking loopt op zieke voeten, slechts een gering aantal voetziekten is erfelijk, de meeste zijn verworven in ons modern milieu.


Degelijke schoenen kosten geld, maar heeft u er al eens bij stil gestaan wat voor werk er moet verzet worden om de huid van een dier te verwerken tot schoenen? Leer is een prachtig product: het is duurzaam, heeft stijl en is gemakkelijk in onderhoud. Leer geeft warmte, ademt en toont de ongekunstelde schoonheid van de natuur.


Zolen en hakken vervangen is standaard werk. Dit kan zelfs in trendy kleuren en ook voor sneakers is dit vaak geen probleem.




Vervangen van:

  • Schoenoogjes en gespen
  • Velcrosluitingen
  • Binnenzooltjes
  • Hielvoeringen
  • Stikwerk en ritssluitingen, zowel op schoenen als op tassen en sommige kledij
  • Sloten voor tassen
  • Lichte orthopedische aanpassingen aan schoenen
  • Inlegzool als orthopedische verhoging
  • Ook voor het inkorten van riemen kunt u bij ons terecht!

  • Uiteraard verkopen we inlegzooltjes voor alle doeleinden vocht absorberend, antigeur, warme zolen, steunzooltjes … en de nodige veters voor uw schoenen


    Schoenen reinigen met een stoommachine en ontgeuren door middel van ozon-behandeling met de Scarpa vapor

    Tip :
    Heeft u krakende of piepende schoenen? Dit wordt veroorzaakt door het over elkaar schuiven van de gebruikte materialen in uw schoenen. Verdeel wat talkpoeder in deze schoenen, tot onder de binnenzool.



    De 10 beste onderhoudstips om je schoenen in topconditie te houden!

    1. Houd je schoenen in vorm
      Plaats een houten schoenspanner in je schoenen wanneer je deze niet draagt. Je houdt je schoen dan mooi in vorm. Wanneer je schoen knelt : spuit een shoe stretch product binnen in de schoen. Laat dit even intrekken en trek de schoen onmiddellijk aan. Hij past als gegoten.

    2. Onderhoud van glad lederen schoenen.
      Je schoenen dagelijks poetsen met een reinigingsdoekje of sponsje. Minstens wekelijks reinigen met een lederreiniger. Dit voorkomt aantasten omdat het vuil niet binnendringt in het leder. Het leder voeden met een schoencrème. Die maakt het leder zacht en doet het als nieuw aanvoelen en uitzien. Pas na reinigen en voeden schoensmeer aanbrengen. Je schoenen worden weer glanzend mooi! Tenslotte je schoenen waterdicht maken met een waterafstoter.

    3. Onderhoud van daim en nubuck schoenen.
      Vooraleer je de schoenen draagt meerdere keren behandelen met een waterafstotend middel. Onmiddellijk herhalen wanneer je merkt dat het water niet meer afgestoten wordt. Het vuil verwijderen met een daimborstel. Voorzichtig bij het kammen : daim is vlug beschadigd. Gebruik een nubuckolie en geen producten bestemd voor leder. Deze kunnen ernstige beschadigingen aanbrengen. Verwijder vlekken onmiddellijk met een vloeibare nubuckreiniger of een reinigingsgom. Bij ernstige vlekken kan je steeds je schoenmaker raadplegen! Gebruik een daim/nubuck vernieuwer wanneer je je schoenen al een tijdje gedragen heeft.

    4. Je sportschoenen verdienen speciale aandacht.
      Ook hier zorgen lederreinigers en speciale waterafstotende produkten voor een goed onderhoud. Gebruik geen gewone waterafstotende producten want deze maken de poriën dicht. Indien de kleuren wat vervuild zijn kan je je sportschoenen terug de originele kleur geven door het kleurproduct (wit of zwart) te gebruiken. Gebruik voor het onderhoud van je outdoor shoes (wandelschoenen) de speciale sets bestaande uit een sponsje, een reinigingsproduct en een protector. Vervelende geurtjes ga je tegen met de juiste schoendeodorant die de bacteriën absorbeert. Een deodorant die enkel de geur wegneemt lost het probleem niet op. Je schoenmaker helpt je graag bij de juiste keuze.

    5. Onderhoud van laklederen schoenen.
      Wekelijks voeden met lakolie (zwart of kleurloos). Reinigen met een gel die met een doekje aangebracht wordt. Laten intrekken en nadien oppoetsen. Dit voorkomt het barsten van je laklederen schoenen.

    6. Onderhoud vlechtleer.
      Zie onderhoud gladlederen schoenen (hierboven). Opgelet : schoencrème kan tussen het vlechtwerk blijven zitten. Je gebruikt hiervoor beter een spuitbus.

    7. Dagelijks schoenen wisselen!
      Na een dag dragen hebben je schoenen tijd nodig om wat uit te ademen en te drogen. Laat ze daarom een dag staan nadat je ze gedragen hebt. Je schoenen gaan dan langer mee! Zet je schoenen tijdens het drogen nooit te dicht bij een warmtebron zoals een kachel. Je schoenen zouden te hard worden en gaan barsten. Zet de schoenen op een koele plaats. Drogen in de buitenlucht is ideaal.

    8. Voorzichtig bij het aantrekken !
      Bij het aantrekken van schoenen, let erop dat het achterste gedeelte niet ingetrapt wordt. Zorg er ook voor dat vooral kinderen bij het uit - en aantrekken van de schoen, de sluiting geheel losmaken. Een schoentrekker is hierbij een uitstekend hulpmiddel.

    9. Onderhoud van textielschoenen.
      Voor je de schoenen draagt en na iedere behandeling: waterdicht maken met een waterafstotend middel. Reinig met een speciale textielreiniger (vlekkenschuim of shampoo).

    10. Denk ook aan je handtassen, lederen kleding en salons
      Deze behandel je met een speciale crème beschikbaar in diverse kleuren die 100% kleurvast is. Voor het onderhoud kan je gebruik maken van speciale doekjes, zeep of olie. Voor alle vermelde producten: contacteer ons. Wij helpen je de juiste keuze te maken !


    © Copyright 2018 - 2023